Tweede manche Hengstencompetitie: Brons voor Sunday JM

Afbeelding
Sunday JM Hens
Dirk Caremans

Afgelopen weekend vond in SenTowerPark de Tweede Manche van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse plaats.

Bij de 6-jarigen was de winst voor Gilles Van Hamme & Extreme 111. Dieter Vermeiren reed de BWP-geboren Silvester vd Wateringhoeve naar de tweede plaats (Nixon van ’t Meulenhof x Echo vh Neerenbosch – Fokker: Dirk Govaerts). De eerste reservekampioen van de BWP Hengstenkeuring 2021, Sunday JM, pakte het brons met Matthias Hens! Sunday werd gefokt door en staat ter dekking bij Van Dijck Hengstenhouderij. Hij is een zoon van die andere topper, Ermitage Kalone, uit een Chicago-moeder.

 

Bij de 7-jarigen won Rik Heylen met de BWP-geboren Rocco Blue 32 (Le Blue Diamond van ’t Ruytershof x Nonstop – Fokker: Tom en Carine Heylen – Willemse). De beste prestatie van een BWP-goedgekeurde hengst kwam er bij de 7-jarigen dankzij Rocco vd Bisschop. Hij sprong onder het zadel van Ben Thiry naar de zesde plaats. Tom De Craene fokte Rocco door Chacoon Blue te combineren met de merrie Omara vd Wellington (v. Jenson van ’t Meulenhof). Rocco gaat zo terug op BWP-prestatiemerriestam 13. De hengst wordt uitgebaat door zijn ruiter.