Tim Cox en Ann Eerdekens beleefden een droom in Lier

Afbeelding
tim cox ann eerdekens equitime

Tim Cox en zijn vrouw Ann Eerdekens reden zaterdagavond 13 januari laat op een wolk terug naar de Beuzerik in Hamont. Op woensdag waren ze met hun twee zelfgefokte hengsten vanuit Limburg naar Lier gereden. Met vertrouwen, maar ook met twijfels en vragen. Want de allereerste keer… en daar horen altijd wel wat al dan niet terechte vraagtekens bij. Onterecht bleek na afloop van de Tweede fase van de BWP Hengstenkeuring. Victor van de Beuzerik (Eldorado van de Zeshoek x For Pleasure) en stalgenoot Vlademir van de Beuzerik (Highway x Heartbreaker), doorstonden hun examen met glans. 

 

Voorbereiding

Tim: We hebben de twee hengsten zelf klaargemaakt voor de keuring. We hebben aan een aantal mensen wel wat advies gevraagd. Ze zijn bij ons geboren, ze zijn bij ons opgegroeid. Ze hebben samen in de weide gelopen en we hebben ze samen uit de weide gehaald en zijn er mee aan de slag gegaan. Er zijn geen prof’s aan te pas gekomen. We doen alles zelf, heel bescheiden allemaal, maar we zijn wel bezig met twee goede stammen te fokken uit verschillende bloedlijnen. Ook op de provinciale BWP-prijskamp hebben de merries goed gepresteerd. Dat wil wat ons betreft ook iets zeggen.

Ann: Het zijn twee paarden die geboren zijn toen onze dochter in behandeling was en zij heeft de naam gekozen van Victor. Victor... ‘Victory ... (ontroerd en met een krop in de keel). Dat zijn heel speciale momenten.

Tim: Daarom vinden we het ook heel belangrijk dat mochten ze verkocht worden (nvdr.: Victor werd zaterdagavond verkocht via de BWP Top Stallion auction), dat ze op een goede stal terechtkomen, waar ze alle kansen krijgen om zichzelf te bewijzen. Want we zijn echt wel overtuigd van hun talent.

Ann: Ook Tim heeft zich moeten voorbereiden. Hij is regelmatig gaan joggen... (lacht). We zijn goed op tijd begonnen. Goed gevoederd zodat ze mooi in conditie kwamen. De hengsten werden regelmatig gelongeerd. Af en toe hebben we ze eens laten vrijspringen. Op verschillende locaties. De laatste weken hebben we ze veel aan de hand laten lopen...  Iedere dag in het werk dus.

 

Lees het volledige artikel in EquiTime februari!

 

Interesse in een abonnement op EquiTime? Klik hier!

Nog geen lid? Word dan nog snel lid! (inclusief abonnement op EquiTime).