Jan Vermeiren & BWP-goedgekeurde Shotgun van ’t Ruytershof winnen eerste manche Hengstencompetitie 6-jarigen

Afbeelding
shotgun Vermeiren hengstencompetitie
Dirk Caremans

In het kader van de Tweede fase van de BWP Hengstenkeuring vond ook de eerste manche van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse plaats. Bij de 6-jarigen was het meteen feest voor BWP. Het goud was voor de BWP-goedgekeurde Shotgun van ’t Ruytershof, gereden en ook uitgebaat door Jan Vermeiren. Shotgun stamt af van O' NEILL VAN ’T EIGENLO x JENSON VAN ’T MEULENHOF en werd dus gefokt door Stal ’t Ruytershof. Jan Vermeiren kocht deze hengst ooit aan via onze BWP Top Stallion Auction, een mooie referentie!

Niet BWP-geboren, wel BWP-goedgekeurd is El Cid, die onder het zadel van Neal Vanderwegen het zilver bemachtigde. NS SPORTHORSES is hengstenhouder van deze EL BARONE 111 Z x ECHO VAN HET NEERENBOSCH.

Brons was er voor Dieter Vermeiren en de BWP-geboren Silvester vd Wateringhoeve (NIXON VAN ’T MEULENHOF x ECHO VAN HET NEERENBOSCH – Fokker: DIRK GOVAERTS).

 

Bij de 7-jarigen was de hoogste eer weggelegd voor Rik Heylen en de BWP-geboren Rocco Blue 32 (LE BLUE DIAMOND VAN ’T RUYTERSHOF x NONSTOP – Fokker: TOM EN CARINE HEYLEN – WILLEMSE).
De derde plaats was voor Jonas Van Dijck en de BWP-geboren RICCOCHACCO VAN ESSENE (CHACCO BLUE x TINKA’S BOY – Fokker: CARLOS DE COCK).

Ben Thiry reed de BWP-goedgekeurde hengst Rocco vd Bisschop naar een knappe vierde plaats. Rocco is geboren bij Tom De Craene uit de combinatie CHACOON BLUE x JENSON VAN ’T MEULENHOF en wordt uitgebaat door Ben Thiry.