Hortensia Van De Leeuwerk op 5 in Wereldbeker Puebla

Afbeelding
Manuel Gonzalez Dufrane en Hortensia Van De Leeuwerk
Dirk Caremans

In het Mexicaanse Puebla werd afgelopen weekend een CSI4*-wedstrijd afgewerkt met als kers op de taart een 1m60 World Cup.
Een stukje van die taart ging naar Manuel Gonzalez Dufrane en Hortensia Van De Leeuwerk. Een balk in de basisomloop verhinderde een top 3 klassering, maar was nog steeds goed genoeg voor plaats 5.
Daarnaast werd deze combinatie ook nog eens 4e in de 1m50-proef op donderdag.
Hortensia is een 17-jarige merrie uit de fokkerij van Ronald (Ronny) Joosen. Hij maakte de combinatie van VDL Corland x Argentinus. 

 

Manuel Gonzalez Dufrane kwam ook succesvol aan de start met Martialis (Martialis van 't Merelsnest). Met Martialis won Manuel de 1m45-proef op vrijdag en bemachtigde hij het brons in de 1m50-proef op zondag.
Dit fokproduct van Walter Van Bunder/Stoeterij Merelsnest uit Nabab de Reve x Lord Z stamt af van BWP-merrielijn 17.

 

Een laatste overwinning in Mexico was weggelegd voor Valeria De León González en Lirenco van 't Kieveld. Zij wonnen op donderdag de 1m40-proef rechtstreeks tegen de klok. Lirenco stamt af van Vigo d'Arsouilles x Blue Boy v. Berkenbroeck uit de fokkerij van Luc Kelchtermans.

 

Het weekend sluiten we af in Sharjah (CSI4*). Hier ging de overwinning in de 1m45-proef naar Kamal Abdullah Bahamdan en Kwikly. Eddy Sips fokte deze merrie uit de combinatie van Grand Cru vd Vijf Eiken x Solitair.

 

Meer BWP-resultaten:
Puebla - 1m40

  • 4e plaats: Emilia Castaneda Garcia & Olisca (Kafka vd Heffinck x Zorro, fokkers: Jenny & Roger Van Vooren-Van Leeuwe)

Sharjah - 1m40

  • 2e plaats: Nasouh Kayali & Milona van het Speienhof (Chopard Vdb Z x Ramiro's Bube, fokkers: Roger & Alain Deprez)