Constant van Paesschen kroont zich als winnaar in Oliva met Isidoor van de Helle

Afbeelding
Isidoor vd Helle - Van Paesschen
Dirk Caremans

Constant van Paesschen kroonde zich donderdag middag op de Mediterranean Equestrian Tour van het Spaanse Oliva tot winnaar van de 1.45m hoge kwalificatie voor de CSI3* GP van zondag. In het zadel van zijn 13-jarige BWP-topper Isidoor van de Helle (Canturo x Qredo de Paulstra) snelde hij in deze rubriek tegen de klok naar de finish in 62.81 seconden en had hij exact 1 volle seconde voorsprong op zijn dichtste achtervolger. Isidoor vd Helle werd gefokt door Mario Verbeken.
Eén van die achtervolgers was Abdelkebir Ouaddar en ook hij zadelde met Istanbull vh Ooievaarshof een BWP’er. Ze waren goed voor plaats vier. Deze Istanbull trad in de zomer nog aan op de Olympische Spelen. Hij is een zoon van Casall x Calido I. ‘Van het Ooievaarshof’ is de stalnaam van vader en zoon Gilbert en Jan Gheeraert. In EquiTime augustus lees je een interview met deze heren.

 

Een dag later was een andere landgenoot, Andres Vereecke, goed voor de overwinning in de Gold 1.40m rubriek. Hij zegevierde met BWP’er In the Mood. Peter Jambon fokte dit paard uit de combinatie Winningmood vd Arenberg x Calypso III. Later in het concours werd Vereecke ook nog vierde met dit paard over een hoogte van 1.45.

 

Meer BWP-uitslagen uit Oliva:

1.45

- 2de plaats: Koen Vereecke & L' ESMERALDA VAN ’T MEULENHOF: NABAB DE REVE X LORD Z – Fokker: MARIETTE VAN LOMBERGEN

- 2de plaats: Jérôme Guery & Nerio de la Haute Bruyeres: Elvis ter Putte x Cheurano Z - Fokker: Remy Maquestiaux

- 5de plaats : Nicola Philippaerts & MR UNO-K VAN ’T KATTENHEYE: NUMERO UNO (EX NORTON) x KANNAN – Fokker: TONY en ANNEMARIE RAMAN - STROBBE