BWP Hengstenkeuring – Dag 1: Jozef Bauters: “Feestdag voor het stamboek en feestdag voor de fokkers.”

Afbeelding
Jozef Bauters Hengstenkeuring
Dirk Caremans

Donderdag 11 januari, de start van onze Hengstenkeuring 2024. Voorzitter Jozef Bauters: “De BWP Hengstenkeuring is een feestdag voor het stamboek, maar ook zeker en vast een feestdag voor onze fokkers. Het blijft spannend, het is een wedstrijd en bij elke wedstrijd zijn er winnaars en verliezers, maar van één ding ben ik als voorzitter overtuigd, wij zien hier deze dagen de kampioenen van de toekomst.”

Jozef Bauters is ook zeer tevreden met het aantal inschrijvingen: “Het aantal inschrijvingen blijft inderdaad heel hoog. Jaar na jaar groeien wij nog steeds met 10%.”

 

De dressuurhengsten kwamen vandaag al twee keer voor de jury. Zij werden exterieurmatig beoordeeld op de harde en de zachte bodem en werden ook al voorgesteld aan de longe. De jury besliste om alle dressuurhengsten terug te zien op dag 2. Voor de springhengsten volgt de eerste selectie morgen.

We starten om 9u op vrijdag met het vrijspringen van de BWP-geboren hengsten in cataloogvolgorde. Na hengst 37 is er een middagpauze voorzien. Om 13u vindt het vrijbewegen van de dressuurhengsten plaats. Om 14u gaan we verder met het vrijspringen met nummer 38.

 

En dan kijken we met spanning uit naar de eerste BWP Embryo Auction om 20u30!

 

Alle info over onze veilingen; BWP Auctions | Online veiling

 

Na de Embryo Auction organiseert Azelhof nog een party met DJ!