BRp-merrie met P-label: De Hofstede Maartje

Afbeelding
De Hofstede Maartje

Haar fiche

Geboren: 14/05/2010

Stokmaat: 147 cm

v. PRINSENHOF'S DREAMCATCHER C

m. BRUNHILDE

               vm. VALENTINO

 

Eigenaar : ANNE MICHIELS, RUMST

 

Haar verhaal

De Hofstede Maartje werd op 4-jarige leeftijd opgenomen op de provinciale BRp-prijskamp van Antwerpen, waar zij knap derde werd en een ticket kreeg voor de nationale BRp-prijskamp.

Haar derde moeder, Nieuwmoeds Diana, leverde de hengsten Aladin en Samba King, beiden zonen van Molenaar’s Golden King, die respectievelijk gekeurd zijn voor het New Forest stamboek in Nederland en Duitsland.

De Hofstede Maartje startte op 4-jarige leeftijd haar sportcarrière. Met Brent Van Kerckhoven was zij als 5- en 6-jarige geselecteerd voor de nationale LRV-wedstrijd Jonge Pony’s. In de springklasse D-Licht waren zij telkens geselecteerd voor de nationale indoor en het nationaal ponytornooi. Deze combinatie was trouwens na drie jaar al actief in de springklasse D-Midden en zij voldeed toen aan de normen van het P-label. Eind 2017 kreeg zij een nieuwe ruiter. Met Jens De Clercq werd ze in 2019 en 2020 telkens vierde op de nationale indoor LRV resp. in de springklasse D-Licht en D-Midden. De kers op de taart was natuurlijk hun kampioenstitel in Stijl D-Midden op het nationaal ponytornooi 2020.

Nu is het de beurt aan Ilona Ceulemans om te genieten van De Hofstede Maartje’s springtalenten.

 

Klik hier voor een video van Maartje.